![]() |
|
|
#1 |
|
Siteden İhraç Edildi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı değildir.. İşte Vesselam Şarkısının Nakaratındaki İncelik.. Bu amaçla yazılmamış olabilir ama bu anlamı çıkardım.. Sago: .. Dil ateştir biraz suyla söndürülmesi mümkündür Tırnaklarını aşındıran, çözemediğin bu kör düğümdür Dinin emrine uymalı, bunun günah olduğunu bilmeli. İnsan bile bile kızıp öfkelenmez. Kızsa da, sinirine hâkim olur. Zaten dinimiz kızmamayı değil, sinirine hâkim olmayı emrediyor. Her insan kızabilir, ama kızınca, dinin dışına çıkmamalı, zararlı iş yapmamalı. Hiddetlenince, euzü besmele ve iki kul euzüyü okumalı. Kızıp öfkelenenin aklı örtülür. İslamiyet'in dışına çıkar. Birkaç hadis-i şerif meali: ''Öfke, şeytanın vesvesesinden hasıl olur. Şeytan, ateşten yaratılmıştır. Ateş, su ile söndürülür. Sinirlenince, abdest alın.'' [Ebu Davud] Ayakta olanın intikam alması kolaydır. Oturunca, azalır. Yatınca, daha azalır. Sinirlenmek, kibirden doğar. Yatmak, kibrin azalmasına sebep olur. Kızınca, ''Allahümmagfir li-zenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan'' okumak, hadis-i şerifte bildirildi. (İbni Sünni) Yani Abdest almak insanı rahatlatır ateşini söndürür ve tırnaklarını aşındıran zorlandığun olay budur gibi bir anlam.. ![]() Soğukdenge'nin yorumu... Ekledim.. Dil ateştir biraz suyla söndürülmesi mümkündür... derken dil i vurgulamak gerekir... ateş cehennem şeytan gibi kavramları belirtir.acaba dili neden ateşe benzetmiş... bir bakalım... '' insanlar öyledir ki bilerek görerek işlediği günahlar bilmeden işlediği günahlardan azdır.. mesela dil ile yapılan günahlar en büyüğü ise gıybet. gıybet nedir bir ortamda bir baskası hakkında onun kulağına gittiğinde o kişinin hoşuna gitmeyecek olan sözler sarfetmektir . ki biz bunu istemeden ve bilmeden o kadar çok yapıyoruz ki...!! daha da ilerisi dil ile iftira atmak ne büyük günahlardandır.. dil den çıkan yalan yanlış sözler...!!! gıybetin boyutu kadar çok büyüktür ki bir tartışma programında birini çekiştirenler var ise ve sende onları izliyor isen gıybete ortaklık etmişsindir... ve bu kul hakkıdır. kul hakkının ise affedilmesi Allah'ın isteği yanında kulunda istemesiyle olur... evet'' dil ateştir gördüğünüz gibi ve biraz suyla söndürülmesi mümkündür. burdada devreye sabır giriyor ... sabreden insan dilini tutar , sabreden insan günaha daha az yeltenir.. işte insanlar bu ince olayı çözemiyor ve çözemediklerini dahi bilmiyorlar... Ateş gıybetse.. Belkide abdest yani namaz dine yöneliş olarak algılayabilirsiniz.. Beğenirsiniz Umarım..
Facebook'ta Paylaş Konu sagokololik tarafından (03-08-2009 Saat 11:11 AM ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ölüm Sebebim OLacaksın !
Sağolasın Feyyo + rep
|
|
|
|
#3 |
|
Siteden İhraç Edildi
eyvallah emrecan
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
tşkler feyyaz her zamnki gibi güzel
|
|
|
|
#5 |
|
Siteden İhraç Edildi
eyvallah sezin önemli değil her zamanki gibi
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Sagocuyuz.com Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Sagocuyuz.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sagocuyuz.com(et)gmail.com adresi ile iletişime geçilmesi veya iletişim bölümünden bize bildirmeniz halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Sagocuyuz.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Her türlü görüş ve şikayetleriniz için bizi sagocuyuz.com(et)gmail.com mail adresinden bize ulaşın.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to
sagocuyuz.com(et)gmail.com