![]() |
|
|
#1 |
|
Siteden İhraç Edildi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar sagopa ve kolera'nın beraber ssöylediği Soğuk Küvet Şarkısından bir ince nokta buyrun okuyun ![]() Nesîmî'nin Azerbeycan'ın başkendi Bakü'deki heykeli Seyyid Nesimi (1369 – 1417) Bağdat'ın Nesim Kasabası'nda yetişmiş, Diyarbakır bölgesine yerlesen Türkmenlerdendir. Halep'te Hallac-ı Mansur'un düsüncelerinin iz sürücüsü oldugu için kafir sayılıp derisi yüzülerek öldürülmüstür. Nesimi, Hurufi'dir. Fazlullah Hurifi' nin görüşlerini benimsemistir. Varlık birliği görüşünü savunan, kişi ile tanrı arasında bir nitelik yükleyen inanç arasında bağlantı kurar. Tanrının yetkin ( Kâmil ) insanda görüldüğü tasavvufı görüşünü benimser. İmadeddin Nesimi veya Türkiye'de bilinen yaygın adıyla Seyyid Nesimi Sûfi, Halk Şairi. Şiirlerinde "Seyyid", "Hüseyin" ve "Nesimi" mahlaslarını kullanmıştır Başlıca eserleri Türkçe ve Farsça divanlardır. Nesimi: Gel gel berü ki savm u salatin kazası var Sensiz geçen zaman-ı hayatın kazası yok (Gel, gel beri ki oruç ve namazı kaza etmek mümkün) (Sensiz geçen zamanı kaza etmek mümkün değil) Sagopa: Sensiz geçen günlerin kazası yok be sevgili Facebook'ta Paylaş |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ölüm Sebebim OLacaksın !
güzel Feyyo emeğine sağLık
|
|
|
|
#3 |
|
sağolasın,bi ansiklopediden mi araştırdın? Bununla ilgili bişeyler yazıyor da
|
|
|
#4 |
|
Siteden İhraç Edildi
yok sitede karşıma çıktı
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kral Sagocu
![]() ![]() |
Gerçekten çok güzel ve anlamlı bi söz sağolsın feyyaz
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Sagocuyuz.com Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Sagocuyuz.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sagocuyuz.com(et)gmail.com adresi ile iletişime geçilmesi veya iletişim bölümünden bize bildirmeniz halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Sagocuyuz.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Her türlü görüş ve şikayetleriniz için bizi sagocuyuz.com(et)gmail.com mail adresinden bize ulaşın.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to
sagocuyuz.com(et)gmail.com