Sagopa Kajmer Fan - Türkiyenin En Büyük Sagopa Kajmer Fan Sitesi  

rap giyim sözlük battle facebook fan sayfası

Geri git   Sagopa Kajmer Fan - Türkiyenin En Büyük Sagopa Kajmer Fan Sitesi > Sagopa Kajmer > Sagopa Rap
Connect with Facebook

Seçenekler Stil
Alt 01-06-2009, 10:40 PM   #1
sagokololik
Siteden İhraç Edildi

sagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond reputesagokololik has a reputation beyond repute
Standart Muamma-Cemalibake male seyredelim

Bu mecazlardan geçip en hakikiye gidelim
Cemalibake male seyredelim

MUAMMA

RİSALE-İ KUDSİYYE
Mustafa İsmet Efendi Hazretleri'nin tasavvufa dair Risale-i Kudsiyye isimli manzum eseri bu iklimin pek yüksek semalarında uruc eder. Giriş kısmında bu eserin ilham üzere kaleme alındığını şu ifadelerle beyan eder:

Zuhura tabi ol Hakk'a gidelim
Cemal-i bakemale seyredelim

.........
.........
.........

“Bu senlikten geçip Hakk’a gidelim.”
“Ne: “benim” diyeceğiz, ne de: “sensin” diyeceğiz.ben de yok, sen de yok.”
Âlemi imkanda, yaratılanlar içerisinde sâdece Resülullah vardır. Bizler Resulullah (s.a.v.) ‘in nurundan yaratıldık. Bizler onun nurunda parlayan aynadaki suretler misaliyiz. Şu halde benliği de senliği de bırakacağız.

“Cemâli bâ kemâle seyr idelim”

“Kemal üzere olan tâ kendisi olan Mevlâ’nın Cemâlini (güzelliğini) görmeye seyr edelim.” Yani manevi yürüyüşle yürüyelim,demektir ki,bu yürüyüş, tarikat derslerine hakkıyla çalışmaktan ibarettir.
Cemâl: Allah’ın cemâli,
Bâ kemâl: Kemâl ile,demektir.

Bu eser bir tasavvufla ilgilidir ve burada sadece bir kısmını ancak yazabiliyorum.. Ve bu sagonun sözü eserin bir iki yerinde karışık olarak geçiyor yani kısaca;
sago hadi yaradanın yaptıklarını vb. izleyelim seyre dalalaım bu güzelliklerde vb. demektedir
Yani şu bölüm eserde hep tekrar ediliyor beyitlerde

Cemal-i bakemale seyredelim

Facebook'ta Paylaş
sagokololik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-06-2009, 11:21 PM   #2
tedirgin216
Kral Sagocu

tedirgin216 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tedirgin216 is just really nicetedirgin216 is just really nicetedirgin216 is just really nicetedirgin216 is just really nicetedirgin216 is just really nice

emegine saglık

tedirgin216 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2009, 11:25 PM   #3
Sarıaslan
Eddy_KajmeraN

Sarıaslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond reputeSarıaslan has a reputation beyond repute

bu da cok güzeL bir payLasım.. az önce rep verdim simdi veremiyorum (:

U
L
L
A
H

since 06.10.2009
Sarıaslan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2009, 03:53 PM   #4
emre_rap_sago
Ölüm Sebebim OLacaksın !

emre_rap_sago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

emre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond reputeemre_rap_sago has a reputation beyond repute

GüzeL Feyyaz sağoL

Alt 01-07-2009, 04:28 PM   #5
*zehra_kasva*
CLarKKenT^zHr ..

*zehra_kasva* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future*zehra_kasva* has a brilliant future

saol feyyaz güzel tespit

*zehra_kasva* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil