![]() |
|
|
#1 |
|
Siteden İhraç Edildi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ey zaat-ı pakım süphaniyem ilhamına muhtacım Dayanmak davranmaktan zor.. Hep Taarruz Var Hz. Musa’nın Firavunun zulmünden kurtulup Medyen bölgesine gittiğinde yaptığı bir duâydı başlıktaki duâ. Yiyecek birşeyleri bulunmadığı için ağaç yapraklarını yiyerek günlerce yol yürümüş, aç ve bitkin düşmüştü. Bir lokma yiyeceğe bile şiddetle muhtaçtı. Buna rağmen ne yolda rastladığı çobanlardan, ne de kadınlardan birşey istiyor, derdini sadece Allah’a açıyor, ellerini kaldırıp, “Bana ihsan edeceğin her hayra muhtacım” diye yalvarıyordu. Kasas Sûresi: 24 Bunun üzerine Musa, onların davarlarını suladı. Sonra gölgeye çekildi ve "Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtacım" dedi. Zatı pak ve sübhaniye kısa bilgi... Mevla teala’nın doksan dokuz ziyade güzel isimleri,Mevla’nın Zatına delil,yani ulaştırıcı olurlar.Kimi ulaştırıcı olurlar?Zat’ı pak,i sübhaniyeye ulaşmak isteyeni.peki nasıl ulaştırırlar? Her kim bu doksan dokuz ismi rabıta üzere söylerse(zikrederse) Mevla’nın Zatına ulaşır. “Esma-i hüsna’nın kimisi de Mevla teala’nın fiillerine gaye olur” Yani esma-i ilahiyyenin (isimlerinin) bazısı zat’ı pak-i sübhaniyeye delalet eder,bazısı da fillerine gaye olur. Mesela:ALLAH ism-i şerifi zatına delalet eder.RAHMAN ism-i şerifi ise mahlukatına iyilik işine gaye olur.yani Allah-u tealâ rahmet etti:rahmetten gaye iyilik olduğu için o gaye olur. Heralde anlaşılmıştır sago'nun orada kullandığı İlhamına muhtacım sözü ayette'de geçiyor ben bunu yapıyorsam bu sanatı senin için yapmalıyımsenin yardımınla yapabilirim
Facebook'ta Paylaş |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ölüm Sebebim OLacaksın !
Sağolasın Feyyaz +ReP
|
|
|
|
#3 |
|
Siteden İhraç Edildi
eyvallah yalnız hacı bu sitenin kastı var sana ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ben de rep verdim...teşkler
|
|
|
|
#5 |
|
44936
+ REp verecektin gelmiyo GÜzel Bilgi SAğol FeYyaz
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan Sagocuyuz.com Forum Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Sagocuyuz.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler sagocuyuz.com(et)gmail.com adresi ile iletişime geçilmesi veya iletişim bölümünden bize bildirmeniz halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde Sagocuyuz.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve Avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Her türlü görüş ve şikayetleriniz için bizi sagocuyuz.com(et)gmail.com mail adresinden bize ulaşın.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to
sagocuyuz.com(et)gmail.com